advertentie

Voetbalvereniging Kwiek Venlo definitief opgeheven

Voetbalvereniging Kwiek Venlo bestaat niet meer. De vereniging werd maandagavond tijdens een digitale ledenvergadering opgeheven.

Dat gebeurde in klein gezelschap. Eigenlijk was het de bedoeling om vorige maand al te beslissen over de toekomst van Kwiek. Toen logde buiten het bestuur alleen de contactpersoon van de gemeente in voor de vergadering. Dat was onvoldoende om de club te kunnen opheffen. Volgens de statuten was er gisteren geen minimale opkomst nodig om tot een besluit te komen, aangezien het de tweede vergadering over hetzelfde onderwerp was.

Hagerhof

Begin april werd al duidelijk dat het doek waarschijnlijk snel zou vallen voor Kwiek. De club zegde de gebruikersovereenkomst voor sportpark Hagerhof in Venlo-Zuid per 1 april op. Het voornemen om te stoppen moest alleen nog bekrachtigd worden door de leden. Dat is in tweede instantie dus gebeurd.

Fusie

Kwiek Venlo ontstond in 2012 uit een fusie van RKSV Venlo en SV Quick Boys ’31. De laatste periode waren er alleen nog twee seniorenteams actief. De vereniging kampte met financiële problemen en klopte daarom aan bij de gemeente voor ondersteuning. Om de schulden niet verder op te laten lopen werd besloten om de overeenkomst voor Hagerhof te beëindigen. De club kon de laatste maand dus geen gebruik meer maken van het sportpark.