advertentie Delta Fiber week 44-45

Voetbalvelden FCV-Venlo voorlopig onbespeelbaar

Een bittere pil voor FCV-Venlo. De voetbalvereniging uit 't Ven kan voorlopig geen gebruik maken van de voetbalvelden op het eigen sportpark.

De grasmatten zijn in dusdanig slechte staat dat verder gebruik alleen maar meer schade aanricht. Voorzitter René Stoter wordt er 'een beetje droevig van'. Afgelopen zondag werd er nog één thuiswedstrijd op de velden afgewerkt, maar de duels die later op de dag gepland stonden, werden allemaal afgelast. Bij FCV zijn ze wat gewend wat betreft de toestand van hun wedstrijdvelden. Met negenhonderd leden en slechts twee wedstrijdvelden is de belasting enorm: 'Maar wedstrijden afgelasten in oktober, na een halve dag regen, dat is echt nieuw', zegt Stoter.

Droogte en regen

'De velden zijn ontzettend drassig. Alles wat we er nu op doen, levert schade op waarvan het de vraag is of het in het echte najaar nog gaat herstellen', zegt Stoter. De oorzaak van de problemen is de droogte van de afgelopen zomer in combinatie met de hevige regenval van afgelopen week. De onderlaag van de grasmat is in de zomer kurkdroog geworden en kan daardoor weinig water opnemen. De recente neerslag blijft daarom op de toplaag liggen. 'Ik ben geen grastechneut maar het is een soort badkuip', zegt Stoter.

De gemeente en een aannemer die FCV in de arm heeft genomen hebben  de velden maandag onderzocht. De gemeente gaat herstelwerkzaamheden uitvoeren. Dat gaat machinaal, maar de grasmat kan de druk van die machines met het huidige natte weer niet verdragen. Het is dus hopen op droog weer, maar de weersverwachting biedt nog weinig vooruitzichten. Komende zondag zijn de wedstrijdvelden hoe dan ook niet toegankelijk. Stoter: 'Ik maak me ook nog wel zorgen over de periode daarna. Enige wat we kunnen doen is een paar kaarsjes aansteken voor droge dagen en dan hopen dat we snel aan de gang kunnen.