advertentie

Drukwerkbedrijf gaat mondkapjes maken

De Venlose vestiging van Vistaprint is gestart met het produceren van mondkapjes voor particulier gebruik. De productie van de mondkapjes is bedoeld voor de Europese markt. 

Vanwege de coronacrisis is er al sinds februari een run op mondkapjes. Ondanks die grote vraag is er maar weinig aanbod. Daarom start Vistaprint met grootschalige productie. Dat productieproces vindt plaats in de vestiging in Venlo. 

Particulier gebruik

Hoewel de mondkapjes niet aan de eisen van medische hulpmiddelen of persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) voldoen, zegt Vistaprint dat de mondkapjes erg geschikt zijn voor persoonlijk gebruik met de intentie de verspreiding van het virus te beperken. 

De particuliere behoefte in Europa is groot volgens Vistaprint. Zo laat het bedrijf weten dat sommige mensen zich veiliger voelen met een mondkapje. Ook merkt het bedrijf dat ondernemers in Europa behoefte hebben aan mondkapjes om werknemers met een veiliger gevoel aan het werk te zetten. 

Gelaatsschermen

Naast het maken van mondkapjes start de vestiging in Venlo ook met het printen van gelaatsschermen. De machine, die normaal gesproken banners en grootschalige projecten print, kan nu op een efficiënte manier gelaatsschermen printen. 

Kennis delen

Vistaprint laat weten alle kennis rondom het productieproces internationaal te delen om ervoor te zorgen dat de productie van mondkapjes en gelaatsschermen uitgebreid kan worden. 

advertentie

Lees ook deze artikelen