Vijfde nederlaag op rij voor VVV

VVV heeft vanavond met 4-1 verloren van Fortuna Sittard. De uitwedstrijd in Sittard betekent voor VVV de vijfde nederlaag op rij. 

De wedstrijd begon rommelig en Fortuna Sittard pakte snel de voorsprong. VVV kwam op een vroege achterstand in de tiende minuut. De 1-0 werd gemaakt door Diemers die met een vrije trap in de korte hoek Kirschbaum verraste en het doel wist te vinden. 

Rommelige eerste helft

In de eerste twintig minuten was er weinig controle voor beide ploegen, het spel was rommelig. De eerste kans voor VVV ontstond in de 24ste minuut voor Soriano. Hij plaatste de bal met zijn hak richting het doel van Fortuna, maar de bal ging net langs de verkeerde kant van de paal. Niet veel later, in de 26ste minuut, trapt Diemers opnieuw de bal in het net via een directe vrije trap en verdubbelde Fortuna de voorsprong.

Trainer Robert Maaskant greep daarna meteen in. Evert Linthorst werd uit het veld gehaald en Opoku was zijn vervanger. Een tactische wissel. Linthorst leek het slachtoffer te zijn van een zwak eerste half uur. 

Kansen

VVV wist nog een aantal kansen te creëren vlak voor het einde van de eerste helft. Een corner door een mooie actie van Post zorgde echter niet voor een doelpunt. Ook een schot van Cattermole wist het doel niet te bereiken. 

Tweede helft

Ciss maakte vijf minuten na rust de 3-0 voor Fortuna. Niet lang daarna leek Diemens zijn hattrick te maken, maar deze goal werd afgekeurd door hands van Fortuna na een overtreding van Cattermole die aan het doelpunt voorafging. De keuze van de scheidsrechter zorgde voor onbegrip. 

3-1 en 4-1

VVV wist toch nog de bal tussen de palen te krijgen. Opoku kreeg de bal op zijn hoofd en maakte de 3-1 in een corner. VVV kreeg hierdoor weer wat energie en kon wat vaker aanvallen. Maar door een penalty van Fortuna Sittard werd de uitslag bepaald op 4-1. De penalty werd genomen door Diemers die dus alsnog zijn hattrick wist te maken.