Vier vrienden zestig jaar bij mannenkoor Steyl

Mannenkoor Vriendenkring in Steyl heeft dit jaar vier jubilarissen, die zestig jaar bij het koor zitten. Ter ere van dit jubileum wordt er zondag een feest gehouden.

Frans Dambacher, Jacques Denessen, Jo Jacobs en Sef Janssen zijn allemaal rond de tachtig en al zestig jaar lid van mannenkoor Vriendenkring. ‘Ik ben begonnen toen ik twintig was en nog steeds kan ik mijn stoel in dit koor niet onbezet laten. Naast het zingen, kaarten we ook elke week. We hebben zo echt een vriendschap opgebouwd’, zegt Jacques Denessen.

Israël

In die zestig jaar hebben de mannen vele mooie herinneringen opgedaan. ‘De reis naar Israël in 1979 was toch wel het mooiste. Met zestig mannen zagen we katholieke plaatsen als Bethlehem en dat was uniek voor die tijd, want het was niet makkelijk om daar naartoe te gaan’, zegt Frans Dambacher.

Stoppen

Na zestig jaar denken de jubilarissen nog niet aan stoppen. ‘We hopen nog lang door te gaan. Ik heb tegen de dokter gezegd dat ik 95 jaar word, dus zo lang blijf ik nog bij het koor zingen.'