advertentie Blauwwater Header

Vier nieuwe besmettingen met het coronavirus

Er zijn woensdag in de gemeente Venlo vier nieuwe besmettingen met het coronavirus vastgesteld. Dat blijkt uit de dagelijks cijfers van het RIVM.

Het is de zesde dag op rij dat er nieuwe besmettingen in de gemeente worden vastgesteld. Met de vier besmettingen tot en met het meetmoment woensdagmiddag, komt het aantal nieuwe besmettingen sinds het begin van de maand augustus op 27. Alleen op 1, 2, 4 en 6 augustus werden er geen nieuwe besmettingen geregistreerd. 

Lokale maatregelen

Ondanks het oplopende aantal besmettingen, zien de GGD en de gemeente nog geen noodzaak om extra maatregelen te treffen. Sinds kort kunnen burgemeesters lokaal de teugels aantrekken als zij dat nodig vinden. Burgemeester Antoin Scholten liet gisteren weten dat de situatie in Venlo daar momenteel nog niet om vraagt. 

Venlo is in absolute aantallen koploper van Limburg als het gaat om nieuwe besmettingen. Alleen Maastricht (19 sinds 1 augustus) en Roermond (13) komen in de buurt. In verreweg de meeste gemeenten zijn al lang geen nieuwe besmettingen geteld, variërend van enkele dagen tot twee maanden.