advertentie

VieCuri ziet aantal coronapatiënten oplopen

Er lagen vanochtend 45 coronapatiënten in ziekenhuis VieCuri. Dat zijn er acht meer dan een week geleden.

Sinds vorige week woensdag overleden er in het Venlose ziekenhuis drie mensen aan COVID-19, veertien patiënten mochten naar huis. VieCuri kreeg 25 nieuwe patiënten met een coronabesmetting binnen. Van de 45 patiënten liggen er dertien op de IC. Dat waren er vorige week twaalf.

Stijging

Het aantal COVID-patiënten in het ziekenhuis is sinds 1 maart ongeveer verdubbeld. Destijds behandelde VieCuri 23 patiënten met COVID-19. Twee weken geleden, op 24 maart, waren dat er dertig en vorige week 37.

Fair share

VieCuri laat weten dat de druk door coronapatiënten de laatste tijd flink oploopt. Dat het aantal COVID-patiënten slechts gestaag stijgt heeft volgens het ziekenhuis te maken met het fair share-principe. 'Volgens dat principe krijgt ieder ziekenhuis naar rato van de hoeveelheid faciliteiten, patiënten toebedeeld. Als we te veel coronapatiënten hebben, dan bellen we andere ziekenhuizen.' De spreiding van patiënten zorgt ervoor dat het ziekenhuis in staat is de reguliere zorg zo veel mogelijk te blijven leveren.

Operatiekamers

VieCuri heeft de COVID-afdeling in de kliniek onlangs uitgebreid van 28 naar 32 bedden. Die lagen vanochtend dus allemaal vol. Sinds gisteren zijn er twee operatiekamers gesloten, om meer bedden en personeel te kunnen inzetten voor COVID-zorg. Volgens een woordvoerster is VieCuri er tot nu toe in geslaagd veel reguliere zorg te blijven bieden.