advertentie VieCuri Mooi

VieCuri teleurgesteld over afblazen fusie door Roermonds ziekenhuis

Het Laurentius Ziekenhuis in Roermond heeft het voorgenomen besluit tot fusie met VieCuri ingetrokken. VieCuri laat weten dat besluit zeer te betreuren.

'Vorig jaar april hebben Laurentius Ziekenhuis Roermond en VieCuri Medisch Centrum Venlo/Venray besloten om te fuseren met als doel duurzaam behoud van kwalitatief hoogwaardige zorg voor patiënten in de regio Noord- en Midden-Limburg en betere zorg tegen lagere kosten', schrijft VieCuri in een reactie. 'Met het eenzijdige besluit van Laurentius om de fusie af te blazen, vervliegen die gezamenlijke ambities.'

Bezinningsperiode

Na de aanstelling van een nieuwe Raad van Toezicht maakte het Laurentius in januari dit jaar al pas op de plaats. De bezinningsperiode die volgde heeft nu geleid tot het besluit om de fusie niet door te zetten. Het Roermondse ziekenhuis zegt dat te hebben gedaan na aanvullend onderzoek en op basis van adviezen en regionale ontwikkelingen. Ook de te verwachten effecten van de coronacrisis hebben een rol gespeeld in de afweging. Het Laurentius gaat zich nu richten op samenwerking  in de regio met huisartsen, verpleeg- en verzorgingshuizen, thuiszorg, GGD en ziekenhuizen. VieCuri blijft wel voorkeurspartner voor ziekenhuissamenwerking, schrijft het Laurentius.

Alternatieven

Ook VieCuri blijft inzetten op samenwerking met partners in de regio. Het ziekenhuis onderzoekt de komende maanden alternatieven voor de fusie met Laurentius.