advertentie Obesitas

VieCuri start reguliere zorg op maar beperkt aantal mensen in ziekenhuis

Ziekenhuis VieCuri start de normale zorg weer op, te beginnen met de patiënten die dat het hardst nodig hebben. VieCuri probeert het aantal mensen in het ziekenhuis nog steeds zo beperkt mogelijk te houden.

Dat betekent dat bezoek niet is toegestaan en dat patiënten het verzoek krijgen om alleen naar afspraken te komen, tenzij begeleiding noodzakelijk is.

Achterstand

De afgelopen tijd verleende VieCuri met name zorg aan coronapatiënten en acute zorg, zoals het behandelen mensen die een ongeluk hebben gehad, verloskundige zorg en zorg aan patiënten met kanker. Dat heeft gezorgd voor een achterstand in de overige ziekenhuiszorg. Nu het aantal coronapatiënten is gedaald, kan die zorg weer worden opgestart. Mensen kunnen worden doorverwezen door de huisarts en patiënten die al op de wachtlijst staan, worden opgeroepen op basis van medische urgentie. VieCuri laat weten zelf contact op te nemen met de betreffende patiënten voor bijvoorbeeld een polikliniekbezoek, opname of onderzoek.

Veilig

Het ziekenhuis neemt bovendien flink wat maatregelen om alles veilig te laten verlopen. Patiënten worden 24 uur voor een afspraak gebeld om te controleren of ze geen corona-achtige klachten hebben, bij balies zijn maatregelen getroffen en de hygiënemaatregelen en regel over anderhalve meter afstand worden in acht genomen. Als fysiek contact bij een afspraak niet nodig is, kan die bovendien worden omgezet in een telefonisch consult.