advertentie Blauwwater Header

Verkoop Trappistenklooster aan Rendiz voorlopig van de baan

Het bestuur van Emmaus Feniks en Rendiz zijn niet tot overeenstemming gekomen over de verkoop van het voormalige Trappistenklooster in Tegelen.

Het bestuur schrijft dat in een brief aan de bewoners en vrijwilligers van Emmaus Feniks, Rendiz bevestigt het schrijven.

Bod

'We zijn helaas niet tot overeenstemming weten te komen', zegt Vivian Kersten van Rendiz. 'We zijn destijds benaderd door het bestuur van Emmaus Feniks om mee te denken over de toekomst van het voormalige klooster en daar hebben we twee maanden over gesproken.' Het bestuur van Emmaus Feniks werkt momenteel aan een zogenaamd biedingsdocument. Zeg maar een soort van leidraad waarmee partijen een bod op het gebouw kunnen doen. 'Wij wachten nu dat document af', zegt Kersten. Rendiz wil verder niet ingaan op de onderhandelingen die zijn gevoerd.

Brief

In de brief aan de bewoners en vrijwilligers van Emmaus Feniks geeft bestuursvoorzitter Marieke Kruit aan dat in het biedingsdocument een programma van eisen wordt opgesteld. Daarna krijgen zowel Rendiz als Raas/Werkconsult dat eerder plannen maakte voor het klooster de uitnodiging om een bod uit te brengen. 'Dit proces vindt de komende tijd plaats. In de tussentijd zullen hier verder geen inhoudelijke mededelingen over worden gedaan', schrijft Kruit. Het bestuur van Emmaus Feniks was verder niet bereikbaar voor commentaar.