advertentie VieCuri Mooi

Verkeerscontrole leidt in Venlo tot vier aanhoudingen

Bij de grootschalige verkeerscontrole die gisteren plaatsvond op meerdere plekken in Limburg, zijn in Venlo vier personen aangehouden. Het betrof een gezamenlijke actie van politie, RDW, marechaussee, douane en de GGD.

Witwassen en bezit van messen

De vier personen werden om uiteenlopende redenen aangehouden. Een persoon had nog een gevangenisstraf van vijftien dagen open staan. Ook werd een aanhouding verricht voor witwassen. Deze persoon had ruim 9.000 euro aan contant geld bij zich. Een derde aanhouding werd verricht voor heling en het bezit van messen. Tot slot werd een persoon ingesloten door de Koninklijke Marechaussee in het kader van de Vreemdelingenwet.


250 voertuigen gecontroleerd

In totaal zijn er donderdag in Limburg ruim 250 voertuigen onderworpen aan een uitgebreide controle. Hierbij zijn ruim 300 personen gecontroleerd. Veertien personen zijn bekeurd voor rijden onder invloed van alcohol of drugs, en daarnaast zijn nog 33 bekeuringen uitgeschreven voor diverse verkeersovertredingen en het in bezit hebben van inbrekerswerktuig.

Boetes en inbeslagnames

In totaal is er ruim 6.500 euro aan openstaande boetes geïnd, en is er ruim 37.000 euro aan contant geld in beslag genomen. Ook zijn er twee voertuigen in beslag genomen. Daarnaast zijn er elf wapens aangetroffen zoals boksbeugels, ploertendoders, een vlindermes en gas-alarmpistool.