advertentie

Verheijen: 'Ik blijf gewoon positief over de Floriade'

Mark Verheijen kijkt ook zes jaar na dato positief terug op de Floriade in Venlo. Dat zegt hij in gesprek met Radio EenVandaag.

Vandaag kwam naar buiten dat de Floriade in Almere in 2022 dreigt uit te draaien op een miljoenenstrop. Verheijen werd door Radio EenVandaag om een reactie gevraagd, omdat hij eerst als wethouder en later als gedeputeerde betrokken was bij de vorige Floriade.

Niet leuk
Het moment waarop duidelijk werd dat de wereldtuinbouwtentoonstelling in Venlo een tekort opleverde, noemt Verheijen 'niet leuk' voor alle betrokkenen: 'De boost van een jaar is weg.' Toch ziet het VVD-raadslid ook veel positiefs. 'Zes jaar later zie je dat er veel bedrijvigheid is op het terrein.'


Verrassing
In december 2012 werd duidelijk dat de Floriade in Venlo was afgesloten met een voorlopig tekort van negen miljoen euro. Dat bericht kwam als een verrassing, omdat het beoogde bezoekersaantal van twee miljoen was gehaald. Het uiteindelijke tekort kwam overigens lager uit, omdat Greenpark een aantal investeringen na de Floriade overnam.

Volgens Verheijen worden in Almere de termen investeringen en kosten door elkaar gehaald. Hij wijst erop dat investeringen op lange termijn een positief effect kunnen hebben. 'Uiteindelijk is dit evenement voor de tuinbouw en de agribusiness een geweldige kans. Ik blijf gewoon positief over de Floriade.'

advertentie

Lees ook deze artikelen