advertentie Miso Oriental Header

Echtpaar wil laatste rustplaats op eigen landgoed

Een bijzondere vergunningsaanvraag bij de gemeente: Jeroen Sanders wil dat zijn landgoed Pelgrimshof de laatste rustplaats wordt voor hem en zijn vrouw.

16.000 bomen

Tot zijn pensionering had Sanders de droom van het realiseren van een bomenpark achter zijn huis aan de Venrayseweg in Blerick. In 2002 ging de schop in de grond en inmiddels staan er ruim 16.000 bomen op zijn zes hectare grote landgoed Pelgrimshof.

Laatste rustplaats

Om het landgoed voor de toekomst veilig te stellen heeft Sanders het idee om het open te stellen voor publiek maar ook om er zijn laatste rustplaats er te realiseren. De plek waar hij en zijn vrouw begraven willen worden heeft hij al uitgezocht. Door er zelf begraven te worden, heeft landgoed Pelgrimshof volgens hem de meeste kans om in de toekomst bewaard te blijven en niet opgeslokt te worden door het naastgelegen bedrijventerrein.

Of de droom van Sanders na zijn overlijden in vervulling gaat, hangt af van de politiek. Wethouder Peeters adviseert de gemeenteraad om het plan af te wijzen. De raad neemt volgende maand een besluit over de laatste rustplek van de initiatiefnemer van Pelgrimshof.