advertentie

Verfkwast bedreigt huzaren in Julianapark

Met de verkoop van het voormalige Museum van Bommel van Dam is ook de vraag wat er precies met de muurschildering van kunstenaar Peter Hoijmakers gaat gebeuren. Nu het pand verkocht is liggen er plannen om de gevel weer wit te maken.

'We zijn alle mogelijkheden aan het bekijken om (een deel van) dit werk veilig te stellen', laat een woordvoerder van de gemeente Venlo weten. Sinds 2014 sieren kleurrijke huzaren de gevel van het voormalige museumpand. 

Creatieve ideeën

Het gebouw was tot vorig jaar in eigendom van de gemeente, maar is inmiddels verkocht. Het museumpand wordt verbouwd tot parkcafé met verschillende keukens. 'Het is daarbij de bedoeling ook de gevel aan te passen. Momenteel zijn we aan het bekijken hoe we toch iets van die huzaren zichtbaar kunnen laten blijven. Daar zijn allerlei creatieve ideeën voor, een definitieve oplossing is er nog niet', zegt de gemeentewoordvoerder.

Knoop

De muurschildering is niet het enige kunstwerk dat bij het voormalige museum moet verdwijnen. Eerder was al bekend dat ook de bekende witte knoop van kunstenaar Shinkichi Tajiri moet verhuizen. Insteek is dat het beeld een nieuwe plek krijgt bij het nieuwe Museum van Bommel van Dam in het voormalige postkantoor aan de Keulsepoort.