advertentie VieCuri Mooi

Verenigingen verplaatsen vastelaovesactiviteiten

De Belhamels hebben besloten de Belfeldse optocht te verplaatsen naar dinsdag. De optocht die zondag door het dorp zou trekken is afgelast vanwege verwacht noodweer.

De Belfeldse optocht trekt nu dinsdag vanaf 13.30 uur door de Belfeldse straten. Door de verplaatsing van de optocht naar dinsdag is de vastelaovesactiviteit  ‘Kiek se Kieke’ verplaatst naar zondag.

Wortelepin

De Wortelepin in Blerick komt zondag bij elkaar om te overleggen wanneer de optocht in Blerick zal trekken.  In het Raodhoes is zondagmiddag een aangepast programma met optredens van Ben Verdellen, Paul, Onno en Graad. De dialectband Zwartbroed begint eerder en speelt een extra set. De programmering in de avond met de dialectband en Coen Janssen blijft ongewijzigd.

Thiëtuite

In Lomm is de de optocht definitief afgelast. In plaats daarvan wordt zondagmiddag in Pastoorshof een alternatieve binnenoptocht georganiseerd. CV de Thiëtuite vraagt alle deelnemers in vol ornaat naar het gemeenschapscentrum te komen. Vanaf 13.30 uur begint het opstellen en vanaf 14.00 uur start de binnenoptocht.

Jocus

Ook de kinderoptocht van Jocus is afgelast. Vanaf 13.30 uur is iedereen welkom in de Maaspoort voor Jocus Pocus met een programma voor de hele familie.

D'n Oeles

In Tegelen leven ze mee met de deelnemers van de afgelaste optochten. D'n Oeles biedt de optochtlopers daarom de mogelijkheid om maandag nog mee te lopen in de Tegelse optocht.