Verdachte van schietpartij in Blerick vrijgesproken

Eric H. is op vrije voeten nadat hij eerder werd verdacht van een poging tot moord. Het Openbaar Ministerie eiste tien jaar tegen de Venlonaar maar de rechter sprak hem deze week vrij.

In oktober 2017 was H. betrokken bij een schietpartij in een appartement in Blerick. Daarbij raakte een vrouw gewond. De openbaar aanklager stelde dat er sprake was van een poging tot moord met voorbedachten rade, omdat de 53-jarige verdachte van tevoren had aangekondigd dat hij bewapend zou zijn.

Onschuld

Eric H. betoogde dat hij zelf beschoten werd toen hij het appartement betrad, door iemand anders dan het slachtoffer. Tijdens de worsteling die ontstond toen hij weg wilde gaan, zou het vuurwapen per ongeluk zijn afgegaan, waardoor de vrouw gewond raakte.

Vrijspraak

Advocaat Misja Geeratz pleitte voor vrijspraak van zijn cliënt wegens noodweer. Hij stelt dat zelfverdediging noodzakelijk was tijdens het incident. Door gebrek aan bewijs is H. deze week ook daadwerkelijk vrijgesproken. Volgens de rechtbank is er geen bewijs van opzet en is de verklaring van de verdachte ‘niet onaannemelijk’.