advertentie

Verdachte moord Köksal uitgeleverd aan Nederland

De verdachte van de moord op Ömer Köksal die nu nog vastzit in Frankrijk, komt volgens het Openbaar Ministerie waarschijnlijk nog dit jaar naar Nederland.

Drugsdelict
Het gaat volgens 1Limburg om de 21-jarige Gianni Q. Hij werd met drugs op zak gepakt op een vliegveld in Parijs, daarvoor zit hij in celstraf van anderhalf jaar uit. Frankrijk wil nu meewerken aan zijn uitlevering, als hij hier zijn Franse straf uitzit.

Jonathan B.
Vanmorgen was er een regiezitting over de zaak bij de rechtbank in Roermond. Verdachte Q. was dus niet aanwezig, maar wel zijn 23-jarige medeverdachte Jonathan B. uit Rotterdam. Het is de bedoeling dat de zaak inhoudelijk wordt behandeld als Gianni Q. in Nederland is.

Met eigen ogen
In de zaak moet worden vastgesteld wie van de twee verdachten heeft geschoten. De advocaat van B. heeft gevraagd om op de plaats delict te gaan kijken, zodat de rechters met eigen ogen kunnen zien waar de moord zich heeft afgespeeld. De rechtbank ging daar niet in mee. Ze kan zich op basis van het dossier een goed beeld vormen van wat er gebeurd is.

advertentie

Lees ook deze artikelen