Dorpsraad Arcen

Verbazing over fietspad Arcen: 'Benieuwd wat de VAR hiervan zegt'

Het vertrouwen van de dorpsraad Arcen in de gemeente heeft een flinke deuk opgelopen. Oorzaak is de gang van zaken bij het voet- en fietspad bij de Kasteeltuinen.

Het pad is bedoeld voor fietsers in beide richtingen en voetgangers en volgens de dorpsraad is het daarvoor te smal. In Arcen willen ze al jaren een apart voetpad langs het fietspad. Volgens de dorpsraad zou de Kasteeltuinen daarvoor grond ter beschikking willen stellen, maar vond de gemeente het niet dringend genoeg.

Werkzaamheden

Tot verbazing van de dorpsraad wordt het fietspad nu opnieuw bestraat, zonder dat er iets aan de breedte van het pad verandert. 'Had dit geld met het oog op de veiligheid niet beter besteed kunnen worden?', vraagt Cecile van den Kroonenberg zich af op de website van de dorpsraad. 'Van enig overleg is in elk geval geen sprake geweest.'

VAR

Volgens Van den Kroonenberg staat de dorpsraad weer buitenspel. 'De dorpsraad is benieuwd wat de VAR hiervan zegt, want het is in onze ogen onterecht. Het vertrouwen heeft in elk geval weer een flinke deuk opgelopen.'

Excuses

De gemeente heeft in een mail excuses aangeboden aan de dorpsraad. Volgens een woordvoerder betreurt Venlo dat het zo gelopen is en had dit alles niet mogen gebeuren. Toch worden de plannen niet aangepast en blijft het fietspad even breed als het was.