advertentie

Venlose zeppelinpost levert 175 euro op

Een ansichtkaart die bijna 90 jaar geleden met een zeppelin werd verstuurd vanuit Venlo heeft vandaag op een veiling 175 euro opgeleverd.

De kaart werd op 11 november 1930 per luchtpost verzonden met de Graf Zeppelin. Heel Venlo liep destijds uit naar de Groote Heide waar de zeppelin aankwam.

Filvero

De bijzondere kaart dook onlangs uit een nalatenschap op bij postzegelvereniging Filvero uit Reuver en is op de veiling gekocht door een lid van die vereniging. Er ging nog een tweede stuk onder de hamer: een brief die per luchtpost verstuurd is met de Uiver, het vliegtuig tussen Nederland en Batavia in Nederlands-Indië dat in 1934 verongelukte. Die brief leverde 150 euro op en ging ook naar een lid van Filvero.


Gemeentearchief

Voorzitter Cees Iprenburg van de postzegelvereniging had een hogere opbrengst verwacht. Eerder deze zomer liet Martin Bergevoet van het gemeentearchief al weten redelijk wat interesse voor de poststukken te verwachten: 'Het is natuurlijk een beetje wat de gek er voor geeft. Al denk ik dat er genoeg geïnteresseerde gekken zijn.’ De ansichtkaart vond Bergevoet ook interessant voor het gemeentearchief. Toch heeft het archief zich uiteindelijk niet in de biedingen gemengd.

Hoewel Iprenburg zelf op een hogere opbrengst had gerekend, was de verkoper volgens hem tevreden. Die had niet verwacht dat de ansichtkaart meer dan een paar tientjes waard zou zijn.

advertentie

Lees ook deze artikelen