advertentie

Venlose verhalen van twee Venlose broers

Het platform VenloVanbinnen is sinds woensdagavond online en brengt verhalen over Venlo met een positief-kritische toon. Want dat is wat waar in de stad volgens de broers Jac en Rob Buchholz behoefte aan is.

De afgelopen dagen leek het onder Venlose gebruikers op Facebook nergens anders over te gaan dan VenloVanbinnen. Het logo werd gretig gedeeld en bekende Venlonaren spraken in filmpjes verwachtingsvol over de lancering van het nieuwe platform.

Halleluja

'We brengen verhalen met een positief-kritische noot', zegt Rob. 'We gaan zeker niet alleen maar halleluja-verhalen schrijven, maar we gaan ook niet altijd alles afkatten', voegt Jac daaraan toe. Er is geen onderwerp dat niet wordt besproken, de enige begrenzing is die van de stad Venlo. 'We gaan niet schrijven over Blerick, Tegelen of Arcen. Onze kennis en netwerk zit in Venlo', zegt Rob. 

Globalisering

De twee broers zijn geboren en getogen in de Venlose binnenstad en wonen daar ook nog altijd. 'De verhalen liggen hier op straat', zegt Jac. In de wetenschap dat niet ieder verhaal opgepakt kan worden, daarvoor ontbreekt het simpelweg aan mankracht. De gebroeders Buchholz willen dagelijks twee verhalen brengen en worden versterkt door een groep Venlonaren die rubrieken, columns en foto's gaat verzorgen. Het is dus een serieuze aangelegenheid, zeker geen uit de hand gelopen hobby. En het is iets waar behoefte aan is, weet Rob. 'Er wordt steeds meer gesproken over globalisering, maar eigenlijk willen mensen gewoon weten wat er in hun eigen omgeving speelt.' 

advertentie

Lees ook deze artikelen