Venlose stalker stuurt waarschijnlijk mensen aan vanuit gevangenis

Het lijkt erop dat een Venlonaar die sinds vorig jaar vastzit voor het stalken van zijn ex-vriendin vanuit de gevangenis mensen heeft benaderd om brand te stichten bij auto’s en panden van de betrokkenen.

De 46-jarige man werd vorig jaar veroordeeld tot vijf jaar cel, onder meer omdat hij een molotovcocktail naar binnen gooide bij het kantoor van de nieuwe vriend van zijn ex. Ook stak hij diens auto in brand. De rechtbank oordeelde dat de Venlonaar mensen in levensgevaar heeft gebracht, ook al was er op het moment dat de molotovcocktail werd gegooid niemand aanwezig. In de bepaling van de straf werd meegewogen dat de man de ernst van zijn acties niet inziet. Hij voelt zich slachtoffer van een complot.

Vanuit de gevangenis

De politie laat nu weten dat het erop lijkt dat de man vanuit de gevangenis door is gegaan met het in gevaar brengen van de betrokkenen. Hij zou mensen hebben benaderd om brand te stichten. De politie en het openbaar ministerie noemen de ontwikkelingen zeer zorgelijk en nemen de zaak hoog op. Er zijn aanhoudingen verricht en extra maatregelen genomen om incidenten te voorkomen.