Valuascollege neemt deel aan voorronde debatcompetitie

Het Valuascollege uit Venlo neemt dit jaar deel aan de voorronde van de scholierendebatcompetitie 'Op Weg Naar Het Lagerhuis' van BNNVARA. Donderdag 25 februari vindt dit debat online plaats vanaf 13:00 uur.

Samen met het Stella Maris College uit Meerssen, Het College uit Weert en het Bernadinuscollege uit Heerlen zal de Venlose school strijden om een plek  in de tv-finale. Die vindt plaats op zondag 9 mei en wordt uitgezonden op NPO2.

Andere opzet

De opzet van het debat is dit jaar anders dan voorgaande jaren vanwege de coronacrisis. De voorrondes vinden online plaats en zijn te volgen via Zoom. Elke school vaardigt twee kandidaten af. Er vindt ook een debat plaats met enkele Provinciale Statenleden over de invloed van de coronacrisis op jongeren. 

Ontstaan van Op Weg Naar Het Lagerhuis

Sinds 1997 wordt deze debatwedstrijd georganiseerd. 'Op Weg Naar Het Lagerhuis' is verbonden met het tv-programma 'Het Lagerhuis' dat in de jaren negentig zeer populair was. Het programma heeft als doel om jongeren de mogelijkheid te bieden om hun debattechnieken te verbreden en om ze meer kennis te laten maken met de provinciale politiek. Tot nu toe kende deze debatwedstrijd nog geen Limburgse winnaar.