advertentie

Venlose ondernemer schrijft reisboek vol avonturen

Ondernemer Martin Frankort heeft een reisboek geschreven. Tijdens zijn reizen hield hij het thuisfront steeds op de hoogte en de verhalen die dat opleverde zijn nu in boekvorm uitgebracht.

Wildernis

De trips die Frankort maakt zijn niet voor iedereen weggelegd. De Venlonaar is in het verleden meerdere keren de wildernis ingegaan, waarbij hij op het dak van zijn auto sliep. Op een vakantie in Uganda kwam hij oog in oog te staan met een groep gorilla’s. ‘De gorilla’s kwamen heel dichtbij en sommige raakten ons zelfs aan. Iedereen van onze groep bleef zo stil mogelijk staan. Dat was een fantastische ervaring, een avontuur van de bovenste plank.‘ 

Tranen

De eerste reis die in het boek is opgenomen was die in 1995 naar Chili. Daar bezocht Frankort een kindertehuis. ‘Ik werd enorm geraakt door de eenzaamheid van de kinderen. Ik heb daar aan een stuk door gehuild’  Het bezoek maakte zoveel indruk dat Frankort besloot zich in te zetten voor kansarme kinderen. In 2012 richtte de Venlonaar KidzBase op. De opbrengst van het boek gaat naar die stichting.

advertentie

Lees ook deze artikelen