advertentie

Venlose motie leidt tot landelijke roep om verbod fastfood rond school

Fastfoodwagens met vet voedsel moeten verdwijnen uit de directe omgeving van middelbare scholen. Dat vinden het Voedingscentrum, Foodwatch en Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG).

De organisaties doen hun oproep, nadat in Venlo eerder deze week de SP en het CDA een motie indienden om de verkoop van fastfood rond scholen te ontmoedigen of te verbieden.

Vette hap

Terwijl op school de laatste jaren veel is gedaan om vooral gezonde voeding aan te bieden, gebruiken veel leerlingen hun pauze om een vette hap te scoren bij snackwagens die in de buurt van de school geparkeerd staan. Volgens het AD willen de gezondheidsorganisaties de wagens weren in een straal van een kilometer om de school.

Dat sluit aan bij de ideeën van de Venlose fracties van de SP en het CDA. Zij deden woensdagavond in de gemeenteraad een oproep voor een onderzoek naar de mogelijkheden om het scholieren moeilijker te maken om snel en goedkoop ongezond voedsel te krijgen in de buurt van school.

Venlose scholen

Tom Verhaegh van het CDA is zelf docent op het Blariacumcollege en ziet op zijn school veel leerlingen gebruikmaken van de fastfoodtrucks. Ook in de omgeving van Den Hulster staat een snackwagen.

advertentie

Lees ook deze artikelen