advertentie Truck support Header

Venlose kermis terug in centrum

Na een kermisloos 2020 worden alle fans vanaf aanstaande vrijdag weer op hun wenken bediend. De Venlose kermis gaat dan namelijk van start en die ziet er dit jaar anders uit.

De grootste verandering vindt plaats op de Lage Loswal. Die wordt namelijk toegevoegd aan het compacte kermisterrein van dit jaar. 'Zo creëeren we echt een verbintenis met de Werf, want daar staat dit jaar het reuzenrad', aldus kermisexploitant Frank Vale.

Corona

In tegenstelling tot de pinksterkermis van Blerick hoeft Vale nu met geen enkele coronaregel rekening te houden. 'Toen was er nog een afgesloten kermisterrein, dat is nu gelukkig niet meer het geval. We hoeven geen enkele coronaregel te handhaven. Het is buiten en de kermis zorgt voor doorstroom. Daarnaast is gebleken dat kermissen niet direct zorgen voor een toename in het aantal besmettingen', concludeert Vale.

Nieuw publiek

Ondanks het jaar afwezigheid is Vale ervan overtuigd dat het een drukke kermis zal worden. 'De kermis in Venlo is ieder jaar een groot succes. Nu merken we ook dat kermissen een nieuw publiek bereiken. Vroeger waren kermissen al een ontmoetingsplek voor iedereen en dat merken we nu steeds meer. Daarnaast hebben de mensen anderhalf jaar binnen gezeten. Mensen zijn weer toe aan de kermis.'

Vrijdag gaat de Venlose kermis van start. Zondag 24 oktober is de laatste dag.