advertentie Truck support Header

Venlose kanopoloërs in halve finale EK

De broers Jochem en Stivo Högerle hebben zaterdag met het Nederlands kanopoloteam de halve finale bereikt. Zondag om 11.40 uur spelen ze tegen Duitsland.

Nederland won de eerste wedstrijd van de tweede groepsfase vrijdagmiddag met 7-4 van Denemarken. Zaterdag stonden de laatste twee groepsduels op het programma. Nederland versloeg Rusland eerst in de ochtend met 5-3. Met die overwinning was Nederland al verzekerd van de halve finale. Tegen Rusland wist Jochem Högerle één keer te scoren. Hij maakte in de eerste groepsfase ook al twee doelpunten. 

Frankrijk

De derde en laatste pot van de groepsrondes was tegen Frankrijk. Beide ploegen waren al zeker van de halve finales, maar onderling moesten ze nog wel uitmaken wie groepswinnaar werd. Het duel eindigde in 3-3, en omdat Frankrijk een beter doelsaldo had, werd dat land groepswinnaar. Nederland moet zondag aantreden tegen Duitsland en Frankrijk mag tegen Italië. Later op de dag maken de winnaars van die twee wedstrijden uit wie zich Europees Kampioen mag noemen.