advertentie Viecuri Mooi

Venlose horeca niet blij met uitgelekte maatregelen

Venlose horecagelegenheden zijn teleurgesteld over de nieuwe coronamaatregelen die zijn uitgelekt. Het kabinet is van plan de anderhalve meter los te laten, maar daar staat tegenover dat bezoekers een coronatoegangsbewijs nodig hebben.

Bezoekers moeten dus gevaccineerd zijn of een negatief testbewijs hebben. Het valt de horeca bovendien tegen dat het kabinet lijkt vast te houden aan de sluitingstijd van middernacht.

'Klap in het gezicht'

'Een klap in het gezicht', zo noemt de Venlose afdeling van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) de plannen. 'Het kan en mag niet zo zijn dat de horeca misbruikt wordt om de vaccinatiegraad omhoog te krikken.' Ondernemers zijn niet blij, omdat ze het gevoel hebben minder gastvrij te kunnen zijn. Het voelt als een verzwaring in plaats van een versoepeling en KHN waarschuwt dat de regels contraproductief kunnen werken. In een groepsapp wordt al opgeroepen tot burgerlijke ongehoorzaamheid.

Cultuursector

In de cultuursector heerst een dubbel gevoel. Tim Gaal van Grenswerk ziet in ieder geval meer ruimte om publiek te ontvangen. 'Dat biedt ruimte om al het doorgeschoven programma van de afgelopen anderhalf jaar in te halen. Anderzijds moeten we nog steeds om middernacht sluiten en dat is voor het nachtprogramma een enorme domper.'