advertentie Viecuri Mooi

Venlose hoeden bij PrinsjesHatwalk 2019

De Venlose Mariëlle van der Schrier mag haar hoeden presenteren tijdens de jaarlijkse PrinsjesHatwalk in Den Haag. Het thema van de Hatwalk is duurzaamheid.

Het jaarlijkse Prinsjesfestival, waar de PrinsjesHatwalk onderdeel van is, wordt al zeven jaar op rij georganiseerd in de week voor Prinsjesdag. Dit jaar is Mariëlle van der Schrier geselecteerd om haar hoeden van het label The Coloured Motion te presenteren aan het publiek.

Duurzaam

Diversiteit en duurzaamheid zijn de thema’s die dit jaar centraal staan. Van der Schrier presenteert hoeden en andere hoofddeksels, waarvan de meeste zijn gebreid. Deze breisels ontwerpt ze samen met haar vriendin Nicoline Reinders. De breitechniek van Reinders zorgt ervoor dat de hoofddeksels worden gemaakt zonder dat er restmateriaal overblijft.

Highlights

Van der Schrier presenteert zestien hoeden uit haar nieuwe collectie, waarvan drie hoeden persoonlijke highlights zijn. Zo heeft ze voor het eerst een gebreide mannenhoed gemaakt. Ook toont ze haar eerste volledige cradle to cradle-hoed, gemaakt van het in Venlo geproduceerde materiaal ECOR. Bovendien is er een regenhoed, die is geïmpregneerd met bijenwas. 

De hoeden van de Venlose Van der Schrier zijn zaterdag 14 september te zien in Den Haag. Zondag 22 september is haar collectie te zien in haar atelier Hart et Circulair op de Bolwaterstraat in Venlo.