advertentie Obesitas site week 40 en 41

Venlose broer en zus werken aan coronaproof magazine

De Venlose broer en zus Fleur (20) en Mees (18) van den Brandt zijn sinds de corona-uitbraak aan het werk als ondernemers. Ze werken aan een webshop en magazines.

Fleur kampt met chronische migraine en stopte daarom met haar opleiding. Mees woonde na het afronden van zijn havo-opleiding een tijd in Spanje en kwam terug vanwege corona. Zo zaten ze zonder werk of opleiding thuis en besloten ze de vrijgekomen tijd te benutten door mensen te inspireren.

QR-code

Aan het begin van de coronacrisis begonnen ze het online tijdschrift Bienvenue. Het lifestyle magazine is inmiddels toe aan nummer zes. Fleur en Mees maken het met behulp van vijftien auteurs. Het begon toen hun moeder hen vroeg om haar webshop voor interieurspullen uit te bouwen. Die webshop doen ze er dus ook bij. Ze bedachten bovendien een alternatief voor fysieke tijdschriften die in wachtruimtes van kapsalons of praktijken door corona niet meer zijn toegestaan. Het is een flyerhouder met daarin flyers met een QR-code. Als mensen die scannen, komen ze bij de meeste recente editie van hun online tijdschrift terecht.