advertentie

Venloos platform lanceert internationaal kunstproject

Venlonaren Bob Canters en Teun den Dekker hebben vandaag het Nocroni Global Art Project gelanceerd, een serie van zes kunstwerken. Die zijn als raamexpositie te zien bij café De Locomotief.

Laagdrempelig

De Venlose ondernemers Canters en Den Dekker zijn al een half jaar bezig met het creatieve platform Nocroni. Onder het motto ‘if we like it, we like it’ hopen ze internationaal een bijdrage te leveren aan de creativiteit. Zo ook bij dit nieuwe kunstproject, dat werd gestart toen ze zagen dat kunstenaars worstelen met het bereiken van nieuwe doelgroepen in coronatijd. ‘We vinden het super tof dat we op een laagdrempelige manier toch wel exclusieve kunst in de belangstelling kunnen brengen. Het zo mooi zijn als het ook aanslaat bij de Venlonaar en mensen misschien zelf ook wel meer kunst aan de muur gaan hangen’, zegt Bob Canters.

Formaat

De zes kunstenaars die betrokken zijn bij het project komen van over de hele wereld. Vanuit Colombia, Ethiopië, Zweden, België, Amsterdam en uiteraard Venlo ontving Nocroni uiteindelijk kunstwerken. De enige restrictie die de kunstenaars kregen was het formaat van 100 bij 70 centimeter. De zes werken zijn dus te zien bij De Locomotief en worden in oplage van vijftig stuks gedrukt en verkocht.