advertentie

Venlonaren starten online podium voor regionaal muziektalent

Muziekproducer Bram Rutten en videomaker Niels Winter zijn een online podium voor beginnende artiesten gestart. Ze gaan dit jaar iedere maand een studiosessie opnemen en die online verspreiden.

Talent

Met het platform Rumah Recordings wil het duo regionaal muziektalent stimuleren. Volgens Bram Rutten, die zelf bij dialectband Kwante Hippe speelt, is dat erg belangrijk in het huidige digitale tijdperk. ‘Als artiest word je vaak gevraagd voor kwalitatief goed demo-materiaal. Ook voor promotie. Dat kunnen wij ze bieden. Niet alleen in geluid, maar ook in video. Dat kan die artiesten vervolgens verder op weg helpen.’

Stompin’ Grounds

De eerste sessie is inmiddels al opgenomen en online gezet. De sessies komen op een website en worden verspreid via social media. Het spits is afgebeten door de gypsy-bluesband Stompin’ Grounds. Wie nog meer aan de beurt komen, ligt nog niet vast. Rutten: ‘Ik heb wel een lijst met potentiële artiesten, maar Rumah Recordings is altijd op zoek naar nieuw talent. Wie in aanmerking wil komen kan zich melden bij het tweetal. Volgens Rutten is het niet bedoeld voor artiesten die al een heel album uit hebben, maar juist voor beginnende bands die een stap willen maken.

advertentie

Lees ook deze artikelen