advertentie

Venlonaren opgepakt vanwege afpersing en diefstal

De politie heeft twee Venlonaren van 20 en 21 jaar aangehouden. Ze worden verdacht van vrijheidsberoving, afpersing en diefstal met geweld.

Zeker zeven mensen zijn slachtoffer geworden van het tweetal tussen 24 november vorig jaar en 18 januari, blijkt uit uitgebreid rechercheonderzoek.

In auto gelokt

De dieven gingen steeds op dezelfde manier te werk. Ze nodigden de slachtoffers uit via social media om elkaar persoonlijk te ontmoeten en spraken af op diverse locaties in Venlo. Op het moment dat ze elkaar troffen, wisten de verdachten de slachtoffers zo ver krijgen dat ze in bij hen in de auto stapten.

Eenmaal in de auto dwongen ze de slachtoffers onder meer hun telefoon en portemonnee af te staan. Hierbij gebruikten ze ook geweld. In een aantal gevallen bedreigden zij de slachtoffers met een mes en in één geval met een vuurwapen. Ze wisten zo ook de pinpassen en pincodes te bemachtigen en maakten flinke geldbedragen buit.

Meer slachtoffers

De twee mannen zitten vast. De politie sluit niet uit dat er meer aanhoudingen worden verricht. Ook zijn er mogelijk meer slachtoffers van de vrijheidsberovingen. Zij kunnen zich melden bij de politie.

advertentie

Lees ook deze artikelen