advertentie VieCuri Mooi

Venlonaer van 't Jaor wacht nog even in coulissen

De nieuwe Venlonaer van 't Jaor wordt op zijn vroegst in september bekend, zo laat Toine Hazenbosch weten.

Eigenlijk zou morgen de feestelijke huldiging van de laureaat op het stadhuis zijn. 'Dat is door het coronavirus momenteel uiteraard niet mogelijk. De huldiging staat nu gepland voor 17 september, mits we daar inderdaad dan groen licht voor krijgen', zegt Hazenbosch als voorzitter van de stichting Venlonaer van 't Jaor. 

Wachtkamer

Uitstel van de huldiging betekent voor de organisatie ook wachten met de bekendmaking van de nieuwe Venlonaer van 't Jaor. 'De verkiezing door de jury heeft plaatsgevonden en is ook goedgekeurd door de gemeente. Ook heeft er al een gesprek met de laureaat of laureaten plaatsgevonden. In samenspraak is besloten de bekendmaking uit te stellen.' De nieuwe Venlonaer van 't Jaor moet dus nog even in de wachtkamer blijven zitten. De grote vraag is of in september inderdaad de openbaarheid kan worden opgezocht. 'Afgaande op de huidige richtlijnen kunnen we dan op afstand genoeg mensen ontvangen in het stadhuis. Blijkt dat tegen die tijd weer anders te zijn, moeten we een nieuw plan trekken.' 

Eretitel

Voorlopig gaat de organisatie er dus vanuit dat in september de Venlonaer van 't jaor 2019 kan worden gehuldigd. Kandidaten voor de titel konden van december tot afgelopen februari door de inwoners van de gemeente worden aangedragen. 'Dat is ook weer massaal gebeurd, uit al die kandidaten heeft de jury de uiteindelijke laureaat geselecteerd', legt Hazenbosch uit. De eretitel Venlonaer van 't Jaor wordt ieder jaar toebeeld aan een Venlonaar of organisatie die een bijzondere prestatie heeft geleverd. De titel ging in 2018 naar het jaarboek Buun.