advertentie

Venlonaar Lucassen directeur voetbalontwikkeling bij KNVB

Marcel Lucassen is de nieuwe directeur voetbalontwikkeling van de KNVB. De Venlonaar is in die functie verantwoordelijk voor de nationale jeugdteams, de KNVB Academie, het jeugdtopvoetbal en het breedtevoetbal.

Lucassen werkte van 2008 tot 2015 voor de Duitse voetbalbond (DFB). Daar legde de 58-jarige Venlonaar onder meer de basis voor een uniforme speelwijze van de nationale teams. Hij was bovendien instructeur van de coaches Onder 15, Onder 17 en Onder 19 van de clubs in de Bundesliga. Lucassen werkte daarna nog bij Al-Nasr en Arsenal. Bij de Engelse club was hij Head of Coach and Player Development.

Bij de KNVB volgt Lucassen Art Langeler op, die trainer wordt van PEC Zwolle. 'Marcel presenteerde een duidelijke visie op de pijlers nationale teams, de KNVB Academie en het breedtevoetbal', zegt directeur betaald voetbal Eric Gudde op de site van de KNVB. 'Bij de pijler jeugdtopvoetbal was het verrassend om te horen hoeveel hij wist van onze organisatie en verbinding met de clubs voor iemand die nu niet bij de KNVB werkt. Door zijn competenties als visionair, inspirator en verbinder had hij ons al eerder overtuigd dat hij de komende jaren de juiste man op deze plek is.'

Marcel Lucassen start medio juli bij de KNVB.