Venlonaar krijgt gouden plaat voor nummer uit 2011

Minggus Dorpmans uit Venlo heeft sinds kort een gouden plaat. Hij kreeg die voor zijn bijdrage aan de hit 'De Leven' van Sef.

Samen met de uit Tegelen afkomstige Hans Verhaag vormt Dorpmans het duo The Please. In 2009 maakten zij wat achteraf de ruwe versie bleek van De Leven.

Jim Taihuttu

'Naar Jim Taihuttu stuurden we af en toe dingen die we hadden gemaakt. Dat is hiermee ook gebeurd', vertelt Dorpmans. 'Yousef (Gnaoui, 'Sef', red.) werkte in die tijd bij zijn bureau Habbekrats en hoorde de plaat op kantoor. Hij vond het tof.' Sef vroeg of hij het mocht gebruiken en twee jaar later kwam het nummer op zijn album Sef terecht. Bovendien was het de titelsong van Rabat, de eerste speelfilm van Jim Taihuttu.

Popnummer

Het Tegels-Venlose duo tekende dus voor de muziek van de plaat en deelt de rechten met Twan van Steenhoven (Big2 van The Opposites). Aangezien The Please de masterfiles niet meer had, moest die het doen met een slechte kwaliteit MP3. 'Daar is Twan toen mee aan de slag gegaan', vertelt Minggus Dorpmans. 'Los van dat hij het helemaal heeft opgepompt, heeft hij het ook zo gearrangeerd dat het een popnummer was. Want Hans en ik, wij maken geen popliedjes. De originele instrumentale versie van De Leven was ook een zeven minuten durende plaat.'

Verrast

Tien jaar later is er dus een gouden plaat. Die staat voor 20.000 verkochte exemplaren van het nummer. Een hele prestatie in een tijd van streams. Niet alleen Sef zelf werd onlangs verrast met de gouden plaat, ook Minggus Dorpmans en Hans Verhaag kregen er een. Die van Dorpmans krijgt een mooie plek, op de wc. 'Vooral leuk dat mijn kinderen straks kunnen zeggen: papa heeft een gouden plaat. Al zal het kids tegen die tijd helemaal niks zeggen.'

Kijk op onze Instagrampagina voor een interview met Minggus Dorpmans.