advertentie Obesitas kliniek header januari

Venlonaar (19) aangehouden vanwege handelen coke, heroïne en xtc

Een negentienjarige Venlonaar is dit weekend aangehouden met meerdere soorten harddrugs bedoeld voor de handel.

De politie zag tijdens een surveillanceronde een voertuig met een 'sportieve rijstijl' langs komen. De bestuurder werd staande gehouden en bij de doorzoeking van de auto troffen agenten cocaïne, heroïne en XTC-pillen aan. De man is aangehouden en de zaak wordt verder onderzocht. 

Net geoogste hennepkwekerij

Daarnaast trof de politie in de wijk Vastenavondkamp in Blerick een net geoogste hennepkwekerij aan. De kwekerij was wel nog in werking toen de agenten binnenvielen. De politie gaat ervan uit dat er ongeveer 450 planten hebben gestaan. Hoewel er geen planten zijn aangetroffen, kan de verantwoordelijke wel vervolgd worden voor het telen van hennep. Daarnaast wordt de zaak aan de gemeente doorgegeven om te bekijken of de woning gesloten zal worden. De politie heeft een verdachte over deze zaak gehoord. 

Pandora

Beide zaken houden verband met Pandora, het grote opsporingscollectief van politie, justitie, gemeente en belastingdienst. Doel van Pandora is om de veiligheid en leefbaarheid in Blerick te verbeteren en de (drugs)criminaliteit te verminderen.