advertentie

Venlo zet definitief een streep door plan voor 50-meterbad

De gemeente Venlo gaat definitief voor de bouw van een nieuw zwembad in Blerick met daarin drie kleine baden. Daarmee gaat definitief een streep door de bouw van een vijftigmeterbad in Blerick.

Het scenario dat voorzag in de bouw van een nieuw zwembad met een vijftigmeterbad in combinatie met een twintigmeterbad had de voorkeur van de acht zwemsportverenigingen die momenteel gebruikmaken van De Wisselslag. Maar de Venlose gemeenteraad sprak vorige maand zijn voorkeur uit voor een andere bouwvariant. 

Ligweide

Die variant voorziet in de bouw van twee 25-meterbaden en een therapiebad. Daarbij gaf de gemeenteraad de opdracht mee dat er bij de bouw van het nieuwe zwembad ook nadrukkelijk rekening moet worden gehouden met het naastgelegen Buitenbad Groot Venlo en de  ligweide. Ook dat gaat bij de uitwerking van de definitieve bouwplannen gebeuren, zo schrijft het Venlose college nu aan de gemeenteraad. De bouw van een zwembad met vijftigmeterbad was ten koste gegaan van een deel van de ligweide van het buitenbad.