advertentie

Venlo wordt niet aangesloten op nachtnet

Venlo wordt voorlopig niet aangesloten op het nachtnet. Er is te weinig vraag naar een nachtelijke treinverbinding en bovendien heeft de gemeente geen geld om een structurele bijdrage te leveren. 

De gemeenteraad droeg de Venlose wethouder Erwin Boom (PvdA) op om te onderzoeken of Venlo kan aansluiten op het nachtnet. Boom zegt nu dat hij die wens niet kan inwilligen na navraag bij andere gemeentes in Noord-Brabant en Limburg en bij de provincie. Hoewel de wethouder denkt dat een nachtelijke treinverbinding positief kan zijn voor Venlo, is het 'momenteel niet haalbaar om de nachttreinen vanuit de Randstad richting Brabant en Limburg door te trekken'.

Brabant

Stations in grote Brabantse steden hadden tot 2015 een nachtelijke treinverbinding met de Randstad. Ze betaalden zelf mee aan de nachttreinen. Vanwege tegenvallende reizigersaantallen werd er destijds een punt achter het nachtnet gezet.

Venlo zou eenmalig zeven ton en daarna jaarlijks een ton moeten bijleggen om deel te kunnen nemen aan het nachtnet. 'De gemeente heeft geen financiële middelen gereserveerd om een jaarlijkse bijdrage te doen', aldus Boom. 

advertentie

Lees ook deze artikelen