advertentie Obesitas

Venlo wint rechtszaak om gunning welzijnswerk

Het gerechtshof in Den Haag heeft de gemeente Venlo in het gelijk gesteld in een rechtszaak over de gunning van het welzijnswerk. Venlo mag nu definitief gunnen aan Incluzio. 

Stichting Wel.kom ging op 31 december in hoger beroep namens dertien organisaties die tot nu het welzijnswerk in Venlo verzorgen. Onder dat welzijnswerk, ook wel de sociale basis genoemd, vallen onder meer vrijwilligersondersteuning, huizen van de wijk en de open inloop.

Klein verschil

De gemeente besloot vorig jaar om die zaken opnieuw aan te besteden. Incluzio kwam als winnaar uit de bus, met een kleine marge (0.13 punt verschil). Wel.kom-bestuurder Arie de Vries vroeg zich destijds hardop af of zo'n klein verschil het waard was om 'ineens de hele zorg om te gooien'. Wel.kom spande namens de Buurtteams een kort geding aan, dat Venlo in december won. Daarop ging Wel.kom in hoger beroep.


Vooruit kijken

Wethouder Frans Schatorjé (Zorg, EENLokaal) zegt in een verklaring blij te zijn met de uitspraak. 'We zijn vooral opgelucht dat de juridische procedures nu achter ons liggen en dat we vooruit kunnen kijken', zegt hij, ook doelend op het juridisch getouwtrek over de vrouwenopvang, met zowel Moveoo als de Mutsaersstichting. Ook in die zaken werd Venlo in het gelijk gesteld door de rechter.

Schatorjé zegt: 'Ik heb veel vertrouwen in Incluzio en in de manier waarop ze de ondersteuning van kwetsbare mensen in Venlo gaan organiseren.'

Door alle onderdelen van de sociale basis bij één partij onder te brengen hoopt Venlo betere dienstverlening te realiseren. Incluzio gaat per 1 april van start en mag het welzijnswerk drie jaar verzorgen, tot en met 31 maart 2023. Daarna kan de gunning met drie jaar verlengd worden.