advertentie Miso Oriental Header

Venlo wijst bewoners op vouchers voor energiebesparing

Ruim tweehonderd mensen hebben tot nu toe een duurzaamheidsvoucher aangevraagd voor energiebesparende maatregelen in huis. Venlo hoopt dat de komende tijd veel meer mensen volgen.

Venlonaren die energiebesparende maatregelen nemen in huis kunnen een deel van hun geld terugkrijgen. De gemeente heeft 1,35 miljoen euro beschikbaar voor vouchers. Het gaat om bedragen van 60, 200, 400 en 1.000 euro, die bewoners kunnen aanvragen nadat ze hun huis hebben verduurzaamd. Wie bijvoorbeeld een thermostatische radiatorkraan of een waterbesparende douchekop plaatst, kan 60 euro terugkrijgen. Voor grote maatregelen zoals dak-, vloer- of gevelisolatie is 1.000 euro beschikbaar.

Coronatijd

Voor de subsidie geldt op is op. Tot nu toe loopt het echter nog niet storm. Het aanvragen van de vouchers kan sinds maart en de start van de actie viel daarmee samen met de coronauitbraak in Nederland. De gemeente denkt dat veel mensen daardoor nog niet in actie zijn gekomen en wil de komende tijd actiever gaan communiceren. De voucher-actie loopt uiterlijk tot 31 maart 2021.

Lokale ondernemers

Venlo wil inwoners die hun huis energiezuiniger maken stimuleren om waar mogelijk zaken te doen met lokale ondernemers, zodat die een impuls krijgen in crisistijd. Aan de voucherregeling zijn de nodige regels verbonden. Alle maatregelen waarmee je in aanmerking komt voor een subsidie staan hier opgesomd.

De duurzaamheidsvouchers maken deel uit van duurzame plannen van de gemeente  voor 2020. Venlo kreeg daarvoor in totaal 1,5 miljoen van het Rijk. Een deel van het geld wordt gebruikt voor het project De Groene Straat.