advertentie Obesitas

Venlo verwacht snel eerste concrete kazerneplannen

Wethouder Marij Pollux (GroenLinks, Kazernekwartier) verwacht nog voor de zomer de eerste concrete plannen voor het Kazernekwartier te kunnen presenteren. 'De verwachting is dat we voor de zomervakantie al wat successen kunnen melden', aldus Pollux na afloop van de raadsvergadering woensdagavond. 

De gemeenteraad (minus PVV) gaf woensdagavond groen licht voor de nieuwe visie op het voormalige kazerneterrein. Daarin wordt het gebied een woonwijk waarin ook plaats is voor leisure, horeca, bedrijven en onderwijs. 

Financieel haalbaar

'Nu de gemeenteraad heeft ingestemd met de visie kunnen we beginnen met het voeren van gesprekken met partijen die iets op het terrein willen', aldus Pollux. Maar die plannen zullen wel kritisch onder de loep worden genomen, zo gaf wethouder Erwin Boom (PvdA, Economische Zaken) in de raadsvergadering aan. 'We moeten er zeker van zijn dat die nieuwe plannen ook financieel haalbaar zijn', sprak Boom. 

Enthousiast

De eerste concrete plannen worden dus al snel verwacht. Nog eerder gaat de Venlonaar merken dat er tijdelijke invulling komt voor kazernegebouwen en kleine evenementen op het terrein worden georganiseerd die ervoor moeten zorgen dat het publiek de weg naar de kazerne weer weet te vinden. 'En dat richt zich dan vooral op de inwoners van de gemeente. Het kazerneterrein is nu niet aantrekkelijk, er gebeurt niets. Als we daar niets doen, worden mensen nooit enthousiast over het terrein', zegt Pollux.