advertentie VieCuri Mooi

Venlo schrijft de meeste 'coronaboetes'

Van de 477 boetes die in de Veiligheidsregio Limburg-Noord zijn uitgedeeld vanwege het niet naleven van de coronaregels zijn er 222 in Venlo geschreven. De gemeente is daarmee verreweg de koploper.

Dat blijkt uit het verslag dat burgemeester Antoin Scholten als voorzitter van de Veiligheidsregio Limburg-Noord schreef. In het verslag legt het bestuur verantwoording af voor de afgelopen periode waarin met een noodverordening regels werden opgesteld om het virus in te dammen.

1779 besmettingen

In Venlo werden dus 222 boetes uitgeschreven en 27 waarschuwingen uitgedeeld. Roermond staat met 89 boetes op een tweede plaats, Leudal is derde met 57 boetes. In totaal zijn in de regio 1.779 besmettingen met het coronavirus vastgesteld. Er werden 702 mensen in het ziekenhuis opgenomen en 308 mensen overleden door de gevolgen van het virus.

Impact

'De coronacrisis zagen we tot op zekere hoogte aankomen, maar de impact ervan was veel en veel groter dan in eerste aanleg werd aangenomen', schrijft Scholten in het verslag.  'De grensligging van Noord-Limburg leidde tot een speciale dynamiek. Op het moment dat dit verslag verschijnt, lijkt de situatie zich geleidelijk aan weer te normaliseren. Noodverordeningen gaan weer plaats maken voor normale besluitvorming.'