Venlo na drie jaar weer in finale LVK

Het Venlose zangduo Christel en Quinn staat vrijdag in de finale van het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer (LVK). Voor het eerst in drie jaar doet Venlo weer mee in de finale van het liedjesfestival.

In 2017 was W-Dreej met het nummer Weej dreije door de laatste Venlose LVK-finalist, vrijdag is er dus een nieuwe kans. Christel van Rijn en Quinn Warmerdam staan dan in de finale met het nummer Knoévele.

Kriebels

Voor beide is het niet de eerste keer: Quinn staat vrijdag voor de twaalfde keer in de LVK-finale en bij Christel staat de teller nog wat hoger. Vrijdag precies elf jaar geleden wonnen ze voor het eerst met het nummer Vandaag van W-Dreej. En toch, wennen doet het nooit. ‘Het blijft ieder jaar ontzettend spannend of je er weer bij bent. En als je er dan mag staan dan komen altijd weer die kriebels. Nee het went nooit’, laat Christel van Rijn weten.

Positief gevoel

In het nummer Knoévele kijkt het Venlose zangduo terug op de tijd dat er vastelaovend gevierd kon worden. Maar Christel en Quinn kijken ook vooruit naar die vastelaovesperiode die weer gaat komen. Het is dan zeker ook geen nummer in mineur. Christel en Quinn willen met het nummer het gemis van vastelaovend omzetten naar een positief gevoel dat het ook weer een keer allemaal kan.

Thuis op de bank

De finale vrijdag komt niet vanuit een feesttent met duizenden mensen publiek. Dit jaar wordt de LVK-winnaar aan de hand van eigen gemaakte videoclips gekozen. En omdat de avondklok het niet toelaat, is zelfs het samen naar de finale kijken er niet bij voor Christel en Quinn. ‘Thuis op de bank, laptopje erbij en dan maken we verbinding met wat vastelaovesvrienden. Samen maken we er een gezellige avond van’, aldus Quinn Warmerdam.

Sms-stem

Warmerdam hoopt dat veel Venlonaren ook gaan kijken en vooral dat de kijkers massaal op zijn nummer gaan stemmen. ‘Wij vertegenwoordigen het stedje van lol en plezeer. Luister en kijk naar het LVK en breng vooral een sms-stem uit op het nummer Knoévele.