advertentie

Venlo met drie partijen om tafel over ontwikkeling kazerneterrein

De gemeente Venlo heeft uit alle inschrijvingen voor de ontwikkeling van het KazerneKwartier drie partijen geselecteerd waarmee de onderhandelingen worden opgestart.

Het gaat om Laudy-Mulleners, Janssen de Jong en Weski-Woonwenz. Als vierde partij zou Wonen Limburg nog kunnen deelnemen aan de ontwikkeling. De gemeente wil dat die partij dan wordt gekoppeld aan één van de drie ontwikkelende partijen. 

24 inschrijvingen

In totaal schreven 24 partijen zich in om iets te gaan doen op het kazerneterrein. Vijf van die partijen zijn potentiële huurders of gebruikers die zelf niet geïnteresseerd of in staat zijn iets te ontwikkelen. De negentien overige partijen zijn ontwikkelaars. Volgens wethouder Marij Pollux was het niveau van de inschrijvingen zeer hoog en na een eerste selectie waarbij er nog negen gesprekspartners overbleven, is dat aantal nu teruggebracht naar drie. 

2021

Op het kazerneterrein komt een woonwijk waarin ook plaats is voor leisure, horeca, bedrijven en onderwijs. De komende tijd onderhandelt de gemeente met de drie inschrijvers over de diverse onderdelen die op het terrein ontwikkeld moeten worden. Er moeten afspraken gemaakt worden over parkeren, duurzaamheid, de prijs en hoe het erfgoed een plek gaat krijgen. De bedoeling is dat eind 2021 de schop in de grond gaat op het kazerneterrein.