advertentie VieCuri Mooi

Venlo krijgt tweede Limburgse obesitaskliniek

De Nederlandse Obesitas Kliniek (NOK) opent maandag haar tweede Limburgse vestiging in Venlo.

Mensen die gezondheidsklachten hebben als gevolg van overgewicht en graag een stap zetten naar een betere kwaliteit van leven, kunnen vanaf vandaag terecht bij de nieuwe kliniek in Venlo. De NOK is de grootste en meest gespecialiseerde kliniek in Nederland voor de behandeling van ernstig overgewicht, ook wel obesitas genoemd. 

Behandelprogramma

De kliniek biedt een behandelprogramma aan waarin leefstijlverandering centraal staat. De patiënt ondergaat een maagverkleining in samenwerking met het Zuyderland ziekenhuis in Heerlen. Daarna volgt een programma met intensieve begeleiding bij het aanpassen van de leefstijl aan de verkleinde maag, met als doel het bereiken van een positief eet- en leefpatroon. Uiteindelijke doel is om gezondheidsklachten te laten verdwijnen en kwaliteit van leven weer toe te laten nemen. 

Obesitas

Obesitas wordt sinds 1998 erkend als chronische ziekte. Obesitas hoeft niet alleen een gevolg van een verkeerde leefstijl te zijn, maar kan ook een genetische oorzaak hebben. Bij een BMI (Body Mass Index) van 40 of meer, lijdt iemand aan morbide obesitas. Ook bij een BMI van 35 kan er al sprake zijn morbide obesitas, als er gezondheidsklachten zijn die door het overgewicht worden veroorzaakt. Obesitas kan leiden tot ziekten en aandoeningen zoals diabetes type-2, hart- en vaatziekten of een hoge bloeddruk. 

De Nederlandse Obesitas Kliniek Venlo is gevestigd op de Noorderpoort 9B.