Venlo krijgt toch een festival in zomer zonder evenementen

In Venlo vindt in het laatste weekend van de schoolvakantie toch een festival plaats. Dat kan worden gevierd op locatie, in de horeca of gewoon thuis.

Same oét, same thoés is een samenwerking tussen Grenswerk, De Maaspoort, het Zomerparkfeest, Venlo Partners en Omroep Venlo. Het evenement op 22 en 23 augustus is een alternatief voor alle festivals die deze zomer niet doorgaan. De programmering wordt ingevuld door festivals als Stereo Sunday, Viva Classic Live, ZOKS, Nach van ‘t Limburgs Leed en Lekker Venlo.

Tv, radio en internet

'Het is logisch dat we deze zomer niet met z’n allen in het park staan of massaal festivals bezoeken, maar wij zouden Venlo niet zijn als we niet een spannend alternatief zouden verzinnen', zegt voorzitter Marc Nelissen van het Zomerparkfeest. Same oét, same thoés is op meerdere manieren te beleven. Voor voorstellingen in Grenswerk en De Maaspoort zijn kaarten te koop. Deze optredens en andere programmaonderdelen zijn ook gratis te volgen op Omroep Venlo, via radio, tv en internet.

Festivalgevoel

Marcel Tabbers van Venlo Partners daagt ook horecaondernemers uit om hun gasten het festival te laten beleven, binnen de dan geldende coronaregels. 'Hoe mooi zou het zijn als in heel de gemeente Venlo gezinnen, buren of kleine vriendengroepen de zomervakantie gezamenlijk afsluiten met het Venlose festivalgevoel', zegt Tabbers.

Volgende week gaat de site van Same oét, same thoés online. Daar zijn festivalpakketten te koop en festivalbandjes om de deelnemende instellingen en festivals te steunen.