advertentie

Venlo krijgt schadeclaim aan broek na vondst asbest

De gemeente Venlo heeft een schadeclaim van 223.000 gekregen nadat bij de verbouwing van de Raad van Arbeid asbest is aangetroffen. Venlo had het pand asbestvrij verkocht.

De claim is afkomstig van de BV Campus Greenport, die het gebouw Raad van Arbeid momenteel laat verbouwen tot onderwijsinstelling. Behalve onderdak aan de Universiteit Maastricht moet er in het pand straks ook plaats zijn voor studentenwoningen. Voor de verkoop liet de gemeente het gebouw op asbest onderzoeken. Het ingehuurde adviesbureau verklaarde het gebouw volgens de gemeente asbestvrij. Dat bleek dus niet te kloppen.

Aandeelhouder

Saillant is dat Venlo zelf voor twintig procent aandeelhouder is van de BV Campus Greenport. De provincie is in bezit van de andere tachtig procent. In een reactie laat de gemeente weten dat momenteel juridisch wordt onderzocht wie nu precies verantwoordelijk is en wie dus uiteindelijk de portemonnee moet trekken. Verder laat Venlo weten dat de asbest inmiddels is verwijderd en dat de oplevering van de verbouwde Raad van Arbeid in september niet in gevaar komt. 

advertentie

Lees ook deze artikelen