advertentie Delta Fiber week 44-45

Belfeldenaren willen aanpassingen aan gevaarlijk fietspad na zwaar ongeval

Een vrouw is afgelopen zaterdag in het ziekenhuis beland na een val op de helling van het fietspad bij de stuw in Belfeld. Er moet nu echt iets gebeuren, vinden veel Belfeldenaren.

Het is veel dorpsbewoners een doorn in het oog, de helling van het fietspad bij de stuw in Belfeld. Sinds de aanleg van het fietspad zo’n vijftien jaar geleden maken diverse volksvertegenwoordigers zich boos over de situatie. 

Bunker

Doordat bij hoogwater een kraan van Rijkswaterstaat via een rails naar de Maas moet kunnen, maakt het fietspad een flinke bocht. Maar dat is niet het grootste probleem. Door de omweg moet het fietspad over een bunker uit de Tweede Wereldoorlog. Met als gevolg dat er in korte tijd een flink stuk geklommen moet worden.

Hekken en slagboom

En bij die klim gaat het nog wel eens fout, merken ook gemeenteraadsleden Leon van den Beucken (EENLokaal) en Jos Hoezen (CDA). Zij willen het fietspad rechtdoor trekken over het terrein van Rijkswaterstaat. Maar daar wil Rijkswaterstaat niet aan meewerken. Volgens Rijkswaterstaat kan de veiligheid op het werkterrein dan niet worden gegarandeerd. In een reactie aan Omroep Venlo laat een woordvoerder weten dat er enkele jaren geleden hekken en een slagboom geplaatst zijn om de fietsers om te leiden. Naar aanleiding van het ongeval van afgelopen zaterdag gaan de gemeente Venlo en Rijkswaterstaat op korte termijn kijken of er een oplossing is voor het probleem.

Weinig vertrouwen

De Belfeldse volksvertegenwoordigers hebben daar weinig vertrouwen in. ‘We zijn er al dik vijftien jaar mee bezig, dan kun je wel voorstellen dat het vertrouwen in Rijkswaterstaat tanende is’ aldus gemeenteraadslid Jos Hoezen.