advertentie

Veerkrachtig VVV pakt in extremis punt tegen AZ

Ondanks een uiterst slecht begin aan de wedstrijd en een rode kaart, heeft VVV in eigen huis knap een punt overgehouden aan de wedstrijd tegen AZ: 2-2.

Binnen een kwartier had VVV al een flinke dosis tegenslag te verwerken gehad. Eerst kreeg AZ een penalty na een overtreding van Jerold Promes, die dat met geel moest bekopen. Teun Koopmeiners schoot vanaf elf meter de 0-1 binnen.

Zeven minuten later moest aanvoerder Danny Post met een blessure het veld verlaten, voordat AZ twee minuten daarna op 0-2 kwam door een doelpunt van Oussama Idrissi. VVV leek al snel genoegen te moeten nemen met een nederlaag, tot Peniel Mlapa (links op de foto) de hoop in de Koel terugbracht. Hij promoveerde een steekpass van Ralf Seuntjens tot 1-2.

Hectische slotfase

In de tweede helft was VVV een stuk sterker dan AZ. Grot was in de slotfase nog een paar keer gevaarlijk door zijn directe tegenstander voorbij te lopen, maar hij wist de bal niet goed voor te brengen. Terwijl de tijd doortikte, leek VVV een nederlaag te moeten gaan slikken. Toen Peter van Ooijen in de negenstigste minuut een rode kaart kreeg, leek het gedaan voor de ploeg van trainer Maurice Steijn.

De aanvallende wissel van Steijn, zo'n kwartier voor tijd, wierp uiteindelijk zijn vruchten af. De oefenmeester had Patrick Joosten ingebracht voor Jerold Promes. In blessuretijd maakte Joosten de 2-2, maar scheidsrechter Manschot keurde het doelpunt af vanwege buitenspel. De leidsman keek de situatie daarna op aandringen van de VAR terug op het beeldscherm en kende het doelpunt alsnog toe. VVV blijft daarmee voor de vijfde keer op rij ongeslagen in de eigen Koel. Alleen Ajax wist in Venlo dit seizoen te winnen. 

Zevende

VVV zakt desondanks een paar plekken op de ranglijst. FC Utrecht en Vitesse wonnen hun duel en wippen over VVV heen. VVV houdt AZ wel onder zich en staat nu zevende op één punt van nummer zes Heracles. VVV heeft nog wel een wedstrijd tegoed. Op 6 december haalt de ploeg het duel tegen Feyenoord in. 

advertentie

Lees ook deze artikelen