advertentie

Grote brand Tegelen: drie gewonden

Bij een grote brand aan de Steenweg in Tegelen zijn drie personen gewond geraakt. De brand legde drie bedrijfspanden in de as.

Het vuur ontstond even na 19.00 uur dinsdagavond. De brandweer heeft twee personen uit het brandende pand gehaald. Zij werden per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Hun toestand is onbekend. Ook werd tijdens de bluswerkzaamheden een brandweerman onwel. Ook hij is voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht.  

De drie verwoeste panden lagen naast elkaar. Het gaat om een veevoedersbedrijf, een schildersbedrijf en een bakkerij. De brandweer kon voorkomen dat het vuur oversloeg naar een vierde bedrijf.

Rookontwikkeling

Bij de brand kwam veel rook vrij. De Veiligheidsregio Limburg-Noord adviseerde omwonenden om ramen en deuren gesloten te houden en de ventilatie uit te zetten. Na metingen is vast komen te staan dat er geen asbest is vrijgekomen. Wel zijn er roetdeeltjes in de omgeving van de brand neergeslagen, deze kunnen met water weggespoeld worden. De roetdeeltjes hebben geen nadelige gevolgen voor de volksgezondheid.

Treinverkeer

Vanwege de brand werd het treinverkeer tussen Venlo en Roermond enige tijd stilgelegd. Arriva zette bussen in. Rond 21:30 uur werd het treinverkeer hervat. 

advertentie

Lees ook deze artikelen